Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi mezunları ortak yemekte buluştu

Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nin İstatistik bölümü mezunları arasında 2007 yılından bu yana sürdürülmekte olan iki üniversite arasındaki örnek dayanışmanın üçüncüsü 15 Mayıs Cumartesi akşamı Ada Restoran’da yapılan yemekle gerçekleştirildi.

Süleyman Kara ve Sema Akçacı’nın bir paylaşım sitesi aracılığıyla eski mezunları bir araya getirmesi ile başlayan bu buluşmalar ilk yıl sadece 1983-1985 mezunlarına ulaşıldığından ikinci sene, öğrenci işlerinden alınan destek ve mezunlar arasında kurulan telefon ağı sayesinde katılımcı sayısında büyük artış sağlandı. Organizasyon Komitesini; Sema Akçacı, Doç. Dr. Veysel Yılmaz, Eray Özgüney, Süleyman Kara’nın oluşturduğu etkinlik akşam yemeği, müzik ve barkovizyon gösterisiyle, Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nin, mezunlarını okul yıllarına döndürdü. Yemekte, Prof. Dr. Necla Çömlekçi, Prof. Dr. Ali Fuat Yüzer birer konuşma yaptı. A.Ü. İstatistik Bölümü’nün ilk bölüm başkanı olan Prof. Dr. Necla Çömlekçi, “konuklar arasında uzun yıllardan sonra ilk defa gördüğü öğrencilerinin de bulunduğunu, öğrencilerinin başarılarının kendisini çok mutlu ettiğini ve öğrencilerini her gördüğünde geçleştiğini” ifade etti.

Eray Özgüney “Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 160 katılımcının arasında otuz yıldır Eskişehir’e gelmeyenlerin olduğunu, şehirde ve üniversitedeki değişimin herkesi çok etkilediğini, önümüzdeki yıllarda da katılımın artarak devam etmesi için çalıştıklarını” belirtti. Mezunlar buluşması, Pazar 13.00’te Yunusemre Kampüsü’nde Prof. Dr. Ersoy Canküyer’in katıldığı söyleşi ile sona erdi.

« Önceki Sayfa